Gisteren gemist: negental PSV verliest, slecht Ajax klopt RKC

20 oktober 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 19 oktober.

'Rood' PSV verliest het hoofd en gedeelde koppositie met Ajax

Na negen wedstrijden op rij zonder nederlaag heeft PSV de eerste verliespartij van dit seizoen moeten incasseren. De Eindhovenaren verloren in een sfeervolle Galgenwaard met 3-0 van FC Utrecht door treffers van Sander van de Streek, Adam Maher en Sean Klaiber. PSV eindigde het duel met negen man na rode kaarten voor Nick Viergever en Jorrit Hendrix op aangeven van de VAR. Door de nederlaag is Ajax nu alleen koploper van de competitie met een voorsprong van drie punten.

Dramatisch Ajax met hangen en wurgen langs RKC Waalwijk

Ajax heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk. In de eerste helft waren de beste kansen zelfs voor de thuisploeg, maar in de tweede helft vocht Ajax zich door doelpunten van Dusan Tadic en Quincy Promes – zij het met moeite – langs RKC: 1-2.

Juventus wint, De Ligt ontsnapt bij nieuwe handsbal

Juventus blijft ook na de interlandperiode winnen. De koploper van Italië klopte Bologna (2-1). Matthijs de Ligt speelde negentig minuten mee. Hij veroorzaakte in de slotfase bijna weer een strafschop wegens hands. Deze keer was de arbitrage hem gunstig gezind.

Ondermaats Real Madrid lijdt eerste competitienederlaag

Real Madrid heeft de eerst competitienederlaag van dit seizoen geleden. De ploeg van Zinedine Zidane stelde teleur tegen promovendus Real Mallorca: 1-0. Daarmee verspeelt Real ook de koppositie aan FC Barcelona, dat eerder vandaag (zaterdag) won van Eibar (0-3).

De Boer en Atlanta nemen eerste horde in play-offs

Frank de Boer heeft de eerste stap gezet naar titelprolongatie met Atlanta United. De regerend MLS-kampioen startte de play-offs met een 1-0 zege op New England Revolution en is door naar de kwartfinale. Daarin treft het de winnaar van Philadelphia Union - New York Red Bulls, het affiche dat zondag op het programma staat.