De Boer opgelucht na zege, maar ziet Parkhurst uitvallen

20 oktober 2019, 09:34   Bijgewerkt: 20 oktober 2019, 09:41

Frank de Boer boekte zaterdag in de eerste ronde van de play-offs een zege op New England Revolution, maar de oefenmeester koos er wel voor om Pity Martinez – niet te verwarren met de topscorer Josef Martínez – op de bank te laten bij Atlanta United. "Ik denk dat we met drie mensen op het middenveld een betere balans hebben", zei de Boer over die keuze.

Emerson Hyndman, Jeff Larentowicz en Darlington Nagbe staan op die plekken in het elftal op het middenveld, waardoor Martinez buiten de boot valt. "Je moet altijd keuzes maken als coach, ik had geen reden om te veranderen", zei De Boer over zijn keuze. Normaltier was Martinez basisspeler dit seizoen bij Altanta United, maar in de laatste speelronde werd hij ook al gepasseerd tegen New England.

Over het duel zelf was de Nederlandse coach iets minder content, ondanks de zege. "Het was zenuwslopend, niet goed voor je hart dit", glimlachte De Boer, die zag dat sterkhouder Michael Parkhurst uitviel met een schouderblessure. "Hij ligt er een paar weken uit", dacht de coach, die eerder al steunpilaar Miles Robinson zag uitvallen, waardoor de keuzes achterin een stuk beperkter worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen