Makkelie baalt van twee gemiste rode kaarten: "Blij met VAR"

20 oktober 2019, 12:34

Danny Makkelie baalde flink dat hij zaterdagavond tot twee keer toe een rode kaart miste bij het duel tussen FC Utrecht en PSV. Bij overtredingen van Nick Viergever en Jorrit Hendrix moest de VAR ingrijpen om uiteindelijk een rode kaart te geven. "Dus is het heel erg prettig dat je een VAR hebt, ben ik heel blij mee."

Dat zei hij tegenover FOX Sports. "De beelden liegen er niet om", zei hij over de eerste rode kaart voor Viergever. "In de wedstrijd heb ik het niet gezien. Ik gaf ook geel voor het onderbreken van een veelbelovende aanval. Toen ik de beelden zag, dee tackle hoog boven de enkel, was er geen enkele twijfel meer."

De overtreding van Hendrix nam Makkelie überhaupt niet waar, omdat hij zich net omdraaide. "Maar ik hoorde vanaf de zijkant 'geel' en toen greep de VAR in. Ik was het met hem eens, al was de tweede rode kaart iets minder duidelijk dan de eerste." Ook op de schermen werd direct getoond wat er aan de hand was en dat was nieuw dit speelweekend. "Dat was extra prettig."

In de slotfase kon Denzel Dumfries met een tweede gele kaart zelfs PSV's derde rode prent krijgen, maar die werd hem door Makkelie gespaard, al zag de arbiter dat anders. "Nee, dat is geen kwestie van sparen. Hij maakt hands, maar het is niet het onderbreken van een veelbelovende aanval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen