Matig Feyenoord blameert zich ook tegen Heracles Almelo

20 oktober 2019, 18:49   Bijgewerkt: 20 oktober 2019, 18:55

Feyenoord is er zondagavond voor de zevende keer dit seizoen niet in geslaagd te winnen in de Eredivisie. Heracles Almelo pakte in De Kuip een verdiend punt en blijft de Rotterdammers voor op de ranglijst: 1-1. Feyenoord staat na tien speelronden op de teleurstellende tiende plaats. Dat betekent dat De Klassieker tegen Ajax een duel wordt tussen de koploper van het linker- en het rechterrijtje.

De bezoekers begonnen brutaal in De Kuip, maar wisten in de openingsfase geen echte kansen te creëren. Aan de overkant bleek Feyenoord ook niet bij machte om tot mogelijkheden te komen. Kökcü zag zijn schot geblokt worden door een verdediger en zodoende hoefde Heracles-doelman Janis Blaswich niet in actie te komen. Even later kon de Duitse goalie de bal plotseling uit het net vissen. Jens Toornstra kreeg veel ruimte en knalde snoeihard raak: 1-0.

Beide ploegen gingen daarna verder met hun slordige spel, al wist Heracles zich wel enkele keren te melden op de helft van Feyenoord. Cyriel Dessers zorgde voor gevaar, maar de Belgische spits had zijn vizier in de eerste helft overduidelijk niet op scherp staan. Dos Santos verscheen ook voor de neus van Kenneth Vermeer, en hij schoof de bal in buitenspelpositie naast. Vervolgens nam de thuisploeg het heft weer stevig in handen.

Luis Sinisterra kreeg in de slotfase van het eerste bedrijf nog twee grote kansen om de marge te verdubbelen. De international van Colombia werd door Jørgensen en aanvoerder Steven Berghuis in stelling gebracht, maar wist Blaswich niet te verslaan. Ook Berghuis had de tweede Rotterdamse treffer op zijn schoen. Met zijn mindere rechterbeen slaagde hij er echter niet in om de bal tussen de palen te krijgen.

De gelijkmaker zorgde voor veel vertrouwen bij de gasten, die uiteindelijk toch van geluk mochten spreken dat het bij 1-1 bleef. De Heraclieden loerden in de slotfase op de counter en kwamen zelf tot twee keer toe goed weg. Een schot van Ridgeciano Haps werd door Lennart Czyborra op miraculeuze wijze van de doellijn gehaald. In de absolute slotfase kreeg invaller Luciano Narsingh nog een enorme kans, maar ook hij wist Blaswich niet te verslaan en schoof de bal naast.

Door het gelijkspel zal Feyenoord niet met een goed gevoel beginnen aan een zeer lastige week. Donderdagavond speelt de ploeg van Stam in de Europa League een uitwedstrijd tegen Young Boys. Zondagmiddag wacht vervolgens De Klassieker in de Johan Cruijff ArenA tegen aartsrivaal Ajax, die de Rotterdammers als nummer tien van de competitie zullen beginnen. Huiswerk voldoende voor trainer Jaap Stam, die de druk zal voelen toenemen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Kenneth Vermeer 6.5; Rick Karsdorp 6, Edgar Ié 5.5, Marcos Senesi 5.5, Ridgeciano Haps 6.5; Jens Toornstra 6.5 (84. Luciano Narsingh -), Leroy Fer 5, Orkun Kökcü 5.5 (62. Wouter Burger); Steven Berghuis 6, Nicolai Jørgensen 6, Luis Sinisterra 6.

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6.5; Navajo Bakboord 6 (90. Tim Breukers -), Dario Van den Buijs 6, Mats Knoester 6, Lennart Czyborra 6.5; Orestis Kiomourtzoglou 6.5, Mauro Júnior 7 (85. Jeremy Cijntje -), Alexander Merkel 6; Dabney Dos Santos 6 (79. Sebastian Jakubiak -), Cyriel Dessers 6.5, Joey Konings 6.

Man of the match: Mauro Júnior

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen