Eindelijk is het raak voor De Jong, die direct matchwinner wordt

20 oktober 2019, 23:07

De ban is gebroken voor Luuk de Jong. De Nederlander (op archiefbeeld) heeft zondag zijn eerste doelpunt gemaakt voor Sevilla en dat was meteen een heel belangrijke. De spits, die vorige week nog scoorde voor het Nederlands elftal, maakte in de slotfase het enige doelpunt tegen Levante: 1-0.

De Jong stond in de eerste zeven competitiewedstrijden in de basis bij Sevilla, maar scoorde in die wedstrijden niet één keer. Reden voor trainer Julen Lopetegui om zondag de voorkeur te geven aan Javier Hernandez in de spits. Met de Mexicaan in de aanval ging het echter niet veel beter. Sevilla speelde een prima duel, maar ook Levante beet van zich af en maakte er een mooie pot van. Duidelijk was dat de thuisploeg het vizier niet op scherp had staan.

Omdat het lang 0-0 bleef, bracht trainer Lopetegui aanvaller De Jong twintig minuten voor tijd binnen de lijnen. Zes minuten voor tijd kreeg De Jong zijn eerste grote kans, die hij om zeep hielp. Van dichtbij kopte de spits de bal over. De frustratie was zichtbaar bij de aanvaller, maar een minuut later was het alsnog raak. Op aangeven van uitblinker Jesus Navas kopte De Jong met het achterhoofd de enige treffer in het doel.

Sevilla heeft zich zodoende hersteld van de 4-0 nederlaag tegen FC Barcelona en staat zesde. Levante staat elfde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen