Makkelie fluit in Saudi-Arabië: "In elk land spelen zaken"

21 oktober 2019, 10:10

Dat Danny Makkelie en andere Nederlandse scheidsrechters met regelmaat in Saudi-Arabië fluiten, zorgt voor vraagtekens. Het voetbal in Nederland voerde afgelopen weekend uitgebreid actie tegen homofobie, maar arbiters fluiten ook in een land met de doodstraf voor homoseksualiteit. "Als men vindt dat het niet kan, hoor ik het graag en moeten we daar als Nederland mee stoppen", aldus Makkelie.

"In elk land spelen er bepaalde zaken", zegt Makkelie bij Studio Voetbal. "Zo lang er van hoger hand, vanuit de politiek niet wordt gezegd dat het gevaarlijk is of dat je het niet moet doen, gaan we daar gewoon fluiten. Ik kan het niet in mijn eentje veranderen. Het is mijn taak om te fluiten."

Makkelie spreekt tegen dat geld de drijfveer is voor fluiten in Saudi-Arabië. "Het gaat om anderhalf keer de wedstrijdvergoeding die we in Nederland krijgen. Ze hebben daar geen vertrouwen in hun eigen scheidsrechters. Vanuit de hele wereld komen scheidsrechters daar fluiten. Het is een prachtige ervaring. Je leert op andere gebieden fluiten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen