Dit deden de opponenten van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

21 oktober 2019, 11:41

De Nederlandse clubs komen midweeks weer in actie in de Champions- en Europa League. Ajax ontvangt Chelsea, PSV treft LASK Linz, AZ neemt het op tegen FC Astana en Feyenoord speelt tegen Young Boys in de komende week. Hoe deden de opponenten uit de poules van de Nederlandse clubs het afgelopen weekend in de nationale competities?

Ajax

Chelsea  Newcastle United 1-0

Chelsea gaat met een competitiezege richting Amsterdam. Vier dagen voor het Champions League-duel met Ajax wonnen de Londenaren zaterdagmiddag moeizaam van Newcastle United (1-0), omdat het verzuimde om de score vroeg te openen, zo kopte Tammy Abraham op de lat. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor The Blues. Een laag schot in de hoek van Marcos Alonso maakte het verschil op Stamford Bridge.

Toulouse – OSC Lille 2-1

Voor het derde duel op rij werd er niet gewonnen door Ajax-opponent Lille, al werd er op bezoek bij laagvlieger Toulouse na twee remises zelfs verloren. Oud-Ajacied Yaya Sanogo viel na een kwartier in, kreeg een gele kaart en opende na een klein uur de score. Max Gradel verdubbelde die niet veel later uit een strafschop, waarna oud-PSV'er Nicolas Isimat-Mirin in blessuretijd nog een treffer van José Fonte moest incasseren, maar een punt zat er voor de bezoekers niet meer in.

Atlético Madrid – Valencia 1-1

Valencia heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan de altijd lastige uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. Een geweldige vrije trap van Dani Parejo tien minuten voor tijd leverde de ploeg van Jasper Cillessen een gelijkspel op in Wanda Metropolitano: 1-1. De bezoekers eindigden het duel wel met tien spelers na een rode kaart voor Kang-In Lee.

PSV

LASK Linz – SV Mattersburg 7-2

Na zes minuten leek de komende opponent van PSV een moeizame middag te wachten, want Andreas Gruber maakte al snel 0-1. Na een half uur was de stand al 2-2, waarna de thuisploeg pas echt los ging. Mede door twee treffers van Reinhold Ranftl liep LASK Linz weg naar een 7-2 (!) voorsprong, tegen de ploeg waar voormalig FC Twente-speler Marko Kvasina inviel. PSV is dus gewaarschuwd!

FC Alverca – Sporting Portugal 2-0

Sporting Portugal heeft zich donderdagavond geblameerd in de Taca de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi van Portugal. De ploeg van Paulo Silas werd door FC Alverca, uitkomend op het derde niveau (!) van Portugal, met 2-0 verslagen en is daarom in de derde ronde al uitgeschakeld. Het is de volgende domper in het toch al zo tegenvallende seizoen.

Kristiansund – Rosenborg BK 2-2

Ondanks een doelpunt van AZ-huurling Björn Johnsen won Rosenborg BK niet op bezoek bij Kristiansund. De Deense spitse tekende na een klein uur voor de 1-2, maar vijf minuten voor het einde maakte invaller Cristophe Psyché de gelijkmaker en bezorgde de bezoekers een nieuwe domper.

Feyenoord

Young Boys - Xamax Neuchâtel 4-1

De nummer twee van Zwitersland had een simpele zaterdagavond op bezoek bij de laagvlieger van de Super League. Jean Pierrie Nsamé opende na een half uur de score, gevolgd door twee treffers direct na de pauze van Nicolas Bürgy en Gianluca Gaudino, waarna het duel was beslist. Beide ploegen scoorden nog een keer, maar de zege kwam geen seconde meer in gevaar.

Coimbroes – FC Porto 0-5

In tegenstelling tot Sporting Portugal kende FC Porto wel een simpele bekeravond op bezoek bij nummer dertien van het derde Portugese niveau. Na twaalf minuten was de score via Luis Díaz, Soares en Chancel Mbemba al 0-3, waarna de voet van het gaspedaal kon en de ontmoeting met Gangers het belangrijkste was. Wel liep de score in het restant van de wedstrijd dus nog enigszins op. 

Heart of Midlothian - Rangers 1-1

De ploeg van Steven Gerrard heeft de koppositie in Schotland, die het pas net in bezit had, weer uit handen gegeven aan Celtic. Al na zes minuten stond het op achterstand door een treffer van Ryotaro Meshino, een goal die pas vlak voor de pauze door aanvaller Alfredo Morelos ongedaan werd gemaakt. Verder dan dat kwamen de bezoekers niet, die daardoor Celtic weer op gelijke hoogte zien komen.

AZ

Manchester United – Liverpool 1-1

Manchester United heeft de zegereeks van Liverpool in de Premier League een halt toegeroepen. Het elftal van de onder druk liggende Ole Gunnar Solskjaer stond lang zelfs voor tegen de koploper van de Premier League, maar kreeg door een late treffer van Adam Lallana uiteindelijk 'slechts' een punt.

Mladost Lucani – Partizan Belgrado 1-0

In de Servische competitie valt Partizan nog enigszins tegen: op bezoek bij FC Mladost Lucani werd er niet voor het eerst dit seizoen teleurstellend verloren, dankzij een treffer van Lazar Jovanovic. Voormalig Vitesse-goalie Vladimir Stojkovic ontbrak voor het eerst dit seizoen en werd onder de lat vervangen. Ook Umar Sadiq (voormalig NAC Breda) kwam in actie.

FC Astan – FC Kairat 3-1

FC Astana zette een grote stap in de titelstrijd van Kazachstan, mede door een treffer van voormalig Eredivisie-spits Rangelo Janga, diep in blessuretijd de 3-1. Voormalig AZ-spits Dorin Rotariu deed de gehele wedstrijd mee Astana, dat in aanloop naar het treffen met AZ in goede vorm verkeert. Ze moeten ook Marin Tomasov in de gaten houden: hij opende de score met zijn vijftiende treffer van dit seizoen en verkeert in bloedvorm.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen