Hoever naar WK onder 17: "Mijn land én club trots maken"

21 oktober 2019, 15:46

Ki-Jana Hoever en Oranje onder 17 beginnen deze week aan het WK in Brazilië. De verdediger die in januari van dit jaar zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Liverpool kijkt er naar uit om actief te zijn op een WK en wil zijn land en club eer aan doen. 

"Ik kijk er erg naar uit", zei Hoever (foto op archiefbeeld) op het officiële clubkanaal van Liverpool. Het toernooi voor de onder 17 teams gaat op 26 oktober van start. Nederland is in Groep D ingedeeld met Japan, Senegal en de Verenigde Staten. "Het is een enorme ervaring om helemaal naar Brazilië te gaan en daar in grote stadions te spelen. Ik hoop dat het publiek in groten getale aanwezig is." De 21-koppige selectie van trainer Peter van der Veen reist al eerder af naar Brazilië om te wennen aan de omstandigheden. "Het is heel warm in Brazilië, dus er komen meer dingen bij kijken dan alleen voetbal. Het zal moeilijk worden voor ons, maar als we ons negentig minuten focussen, kunnen we het."

Nederland begint het toernooi zondagnacht met de wedstrijd tegen Japan en na de winst van het EK eerder dit jaar, wil Hoever opnieuw hoge ogen gaan gooien Oranje onder 17. "Ons doel is om daar heen te gaan en te winnen. We weten dat we het kunnen. Het is een toernooi, dus je hoeft maar zes of zeven wedstrijden goed te zijn. Als je in die wedstrijden alles geeft, kun je het toernooi altijd winnen." Hoever wil in Brazilie zijn land én club trots maken, zo laat hij weten. "Ik ga daar niet alleen voor mezelf heen. Ik ga erheen om mezelf te laten zien, maar ook om Liverpool te vertegenwoordigen en om nogmaals een statement te maken over hoe groot de club is. Ik zal alles geven om te winnen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen