Tadic en vijf Nederlanders genomineerd voor de Ballon d'Or

21 oktober 2019, 18:23   Bijgewerkt: 21 oktober 2019, 23:55

De genomineerden voor de Ballon d'Or zijn maandagavond bekendgemaakt. Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Dusan Tadic, Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum en favoriet Virgil van Dijk maken deel uit van de shortlist van France Football. Zij behoren tot de dertig kanshebbers voor de prijs voor beste speler van de wereld. De genomineerden werden per vijf bekendgemaakt.

De Jong, Van de Beek en Tadic zaten bij de eerste twee pakketjes van vijf spelers. Zij hadden vorig seizoen een groot aandeel in het (inter)nationale succes van Ajax. De Jong, die deze zomer naar FC Barcelona transfereerde en daar tot nu toe veel indruk maakt, werd verkozen tot beste middenvelder van het afgelopen seizoen in de Champions League. Van de Beek maakte enkele belangrijke goals, waaronder de 1-1 tegen Juventus. Tadic was één van de kartrekkers van het jonge Ajax en speelde met name op bezoek bij Real Madrid (1-4) een ijzersterke wedstrijd. L'Equipe beloonde het spel van de Serviër met een rapportcijfer 10.

De Ligt maakte afgelopen seizoen deel uit van het Ajax-team dat een verpletterende indruk maakte in de Champions League. De twintigjarige centrale verdediger, de laatste winnaar van de Golden Boy Award, was afgelopen zomer één van de meest begeerde transferdoelwitten. Meerdere topclubs meldden zich bij Ajax, maar Juventus ging aan de haal met de handtekening van De Ligt. In Italiaanse dienst kent de jonge verdediger vooralsnog de nodige aanpassingsproblemen. Zijn landgenoot, Wijnaldum, staat ook op de shortlist voor de Ballon d'Or. De 28-jarige middenvelder was afgelopen seizoen een belangrijke spil in het Liverpool dat de Champions League won.

Dat Van Dijk is genomineerd, mag geen verrassing heten. Hij was vorig jaar de rots in de branding bij Liverpool en werd verkozen tot beste verdediger in de Champions League en beste speler in de Premier League. De UEFA riep Van Dijk uit tot beste Europese voetballer van het afgelopen seizoen, maar de centrale verdediger moest bij de FIFA-verkiezing van wereldvoetballer van het afgelopen voetbalseizoen Lionel Messi boven zich dulden.

Vorig seizoen won Luka Modric de prestigieuze prijs. De Kroaat is dit keer niet genomineerd. Virgil van Dijk, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo worden beschouwd als grootste favorieten voor de Ballon d'Or.

De dertig genomineerden:  Sadio Mané (Liverpool), Sergio Agüero (Manchester City), Frenkie de Jong (FC Barcelona/Ajax) Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Dusan Tadic (Ajax) Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Donny van de Beek (Ajax) Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus), Alisson Becker (Liverpool), Matthijs de Ligt (Juventus/Ajax), Karim Benzema (Real Madrid), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Bernardo Silva (Manchester City), Heung-min Son (Tottenham Hotspur), Robert Lewandowski (Bayern München), Roberto Firmino (Liverpool), Lionel Messi (FC Barcelona), Riyad Mahrez (Manchester City), Kevin De Bruyne (Manchester City), Kalidou Koulibaly (Napoli), Antoine Griezmann (FC Barcelona/Atlético Madrid), Mohamed Salah (Liverpool), Eden Hazard (Real Madrid/Chelsea), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Raheem Sterling (Manchester City), João Félix (Atlético Madrid/Benfica)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen