De Graafschap trekt in Eerste Divisie-topper aan het langste eind

21 oktober 2019, 21:59   Bijgewerkt: 21 oktober 2019, 22:19

De Graafschap heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de Eerste Divisie. De Superboeren waren in het Rat Verlegh Stadion met 1-2 te sterk voor NAC Breda, dat een helft met een man minder op het veld stond. Jong Ajax was in de beloftentopper een maatje te groot voor FC Utrecht (4-0), terwijl NEC op bezoek bij Jong AZ drie welkome punten pakte (0-3).

NAC Breda - De Graafschap 1-2

Het publiek in Breda zag maandagavond een kraker met twee gezichten. De eerste helft was duidelijk voor De Graafschap, dat binnen een minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Daryl van Mieghem. Nadat Javier Vet vlak voor rust de 0-2 tegen de touwen knalde, kreeg NAC-verdediger Arno Verschueren een directe rode kaart voor een overtreding op de tweede doelpuntenmaker.

De wedstrijd leek na een helft gespeeld, maar niets was minder waar. Met een man minder deed NAC niet onder voor De Graafschap. Sterker nog: de thuisploeg had zelfs nog een punt aan de wedstrijd kunnen overhouden. Na een uur maakte de ingevallen Huseyin Dogan de aansluitingstreffer, waarna NAC via Sydney van Hooijdonk en Luka Ilic goede kansen op de gelijkmaker kreeg.

De 2-2 volgde niet, waardoor De Graafschap ondanks een spannende tweede helft de volle buit pakte. De club uit Doetinchem stijgt door de overwinning naar de tweede plaats met evenveel punten als NAC Breda (23). SC Cambuur gaat met twee punten meer aan kop in de Eerste Divisie.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 4-0

Op De Toekomst troffen de best presterende beloftenteams van de Eerste Divisie elkaar: Jong Ajax en Jong FC Utrecht. De Amsterdammers, met Bruno Varela als debutant, hadden weinig te duchten van de Domstedelingen en wonnen met 4-0. Lassina Traoré was de grote man aan Ajax-zijde: hij scoorde een hattrick. Jurgen Ekkelenkamp pikte eveneens een doelpunt mee. Vlak voor tijd werd Hassane Bandé bij Jong Ajax binnen de lijnen gebracht. De twintigjarige aanvaller, in de zomer 2018 overgekomen van KV Mechelen en door blessures lang uit de roulatie geweest, maakte zijn eerste officiële minuten in een Ajax-shirt.

Jong AZ - NEC 0-2

NEC heeft zich weer gemeld in het linkerrijtje van de Eerste Divisie. De geplaagde Nijmeegse club had het maandag niet makkelijk op bezoek bij Jong AZ, maar won wel met 0-2. Beide doelpunten vielen in het laatste deel van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft brak Zian Flemming vanaf de strafschopstip de ban, waarna Anthony Musaba een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot gooide.

Overige uitslag:

Jong PSV - FC Eindhoven 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen