Spoorboekje: Gullit over Chelsea, Memphis terug en Cocu in actie

23 oktober 2019, 10:15

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 23 oktober.

Specials

Gullit over jeugdig Chelsea: "Transferban is goed geweest voor ze"

Door de transferban staat er sinds dit seizoen onder Frank Lampard een ander Chelsea. Miljoenenaankopen kon door de coach niet worden gedaan, de sterke eigen jeugd is ingepast en daarmee volgt de Premier League-club het voorbeeld van Ajax. Dat beide ploegen in de Champions League tegenover elkaar staan woensdagavond, vindt Ruud Gullit, voormalig speler van The Blues, dan ook zeer interessant. "Voor Chelsea is het juist goed dat ze die ban hebben gehad", stelt hij. 

Wedstrijden

Ajax – Chelsea (18.55 uur)

Gaat Ajax op voor negen uit drie? Dat is de vraag waarop we woensdagavond een antwoord krijgen. Op het moment dat de ploeg van Erik ten Hag wint, zet het een hele grote stap naar de achtste finales van het miljardenbal. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de opponent, Chelsea, steeds beter gaat voetballen. Wat gaat het worden in deze Champions League-kraker?

Derby County – Wigan Athletic (20.45 uur)

Voor Phillip Cocu gaat het seizoen vooralsnog niet zoals gewenst. Niet alleen bivakkeert de Nederlandse coach op de vijftiende plaats in de Championship, ook daarbuiten was er meer onrust dan hij wenste met het drankincident na het teamuitje. Kan hij met zijn elftal tegen nummer achttien Wigan de ommekeer inzetten? 

Benfica – Olympique Lyon (21.00 uur)

Memphis Depay kan woensdag in de Champions League tegen Benfica zijn rentree maken voor Olympique Lyon. De Oranje-spits is hersteld van de bovenbeenblessure die hij gedurende de interlandperiode opliep. Kan de aanvaller het tij keren met de Franse club, die ook met de nieuwe trainer in de Ligue 1 afgelopen weekend niet won. In de Champions League gaat het met vier punten uit twee wedstrijden een stuk beter.

Voetbal op tv

18.55 uur: Ajax – Chelsea, Veronica, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Slavia Praag – FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: RC Genk – Liverpool, Ziggo Sport Golf, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Internazionale – Borussia Dortmund, Ziggo Sport Racing, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Benfica – Olympique Lyon, Ziggo Sport Extra, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Lille OSC – Valencia, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Champions League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen