Ex-proflclub Achilles'29 voor even terug op eigen complex

22 oktober 2019 – Achilles'29 is in elk geval voorlopig weer terug op het eigen sportcomplex. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal heeft het verzoek van de familie Derks om handhavend op te treden als er mensen op het terrein komen, afgewezen. Daardoor is de voetbalclub voorlopig terug op het terrein.

Ex-proflclub Achilles'29 voor even terug op eigen complex

Dat schrijft De Gelderlander. De burgemeester wil afwachten tot de rechter uitspraak heeft gedaan in deze zaak, want volgens hem is er geen bemiddeling mogelijk. "Achilles wil er blijven spelen: de familie Derks wil de club weg hebben. Dat is een patstelling", aldus Slinkman tegenover de ochtendkrant. "Ik heb beide partijen wel op het hart gedrukt om de rust en de kalmte te bewaren totdat dat vonnis van de rechter er is."

Lees ook: Ex-profclub Achilles'29 geweerd op eigen complex

De familie Derks, eigenaar van het sportcomplex, heeft na het faillissement van de stichting Achilles de toegang ontzegd, omdat er geen huurcontract meer lag. "We kunnen het sportcomplex via een poort aan de achterkant op. Dat doen we dus. Zolang er geen vonnis is, blijven we op De Heikant trainen en spelen", stelt voorzitter Pjotr van der Horst, die afwacht tot de familie Derks in actie komt, omdat zij de gang naar de rechter niet uit zichzelf gaan maken. Tot die tijd blijft Achilles het veld vermoedelijk gebruiken, wat de familie Derks probeert te voorkomen.

Na de seizoenen in het profvoetbal gaat het alleen maar slechter met Achilles, wat in grote financiële problemen kwam. Het eerste elftal degradeerde drie seizoenen op rij. Dit seizoen speelt de club in de Hoofdklasse. Daarin staat het stijf onderaan met slechts één punt. Drie jaar geleden speelde Achilles nog in de Eerste Divisie. De profafdeling werd begin vorig jaar failliet verklaard.

Eredivisie

gerelateerd