Club Brugge-voorzitter: binnen drie jaar een BeNeLiga

22 oktober 2019, 19:33

Geluiden over een BeNeLiga worden steeds serieuzer. Volgens Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe kan het snel gaan: binnen nu en drie jaar. Clubs uit België en Nederland zitten deze week weer met elkaar om tafel. Het plan is dat de BeNeLiga tien Nederlandse en acht Belgische clubs gaat tellen.

Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en Utrecht vertegenwoordigen Nederland in de gesprekken. Vanuit België worden Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik en Racing Genk afgevaardigd. "We werken samen met Nederland aan een competitie dat het gat met de big five (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk, red.) moet verkleinen. Zo'n competitie creëert een markt voor 28 consumenten", vertelt Verhaeghe aan Le Monde. "Het kan snel gaan. Is het niet volgend seizoen, dan wel in een van de twee seizoenen daarna."

Diverse pogingen in het verleden voor een BeNeLiga mislukten telkens. De plannen zijn afgestoft nu de UEFA vanaf 2024 één grote Europese liga overweegt, waarbij sprake is van promotie tussen de Europese toernooien en Champions League-tickets niet langer via nationale competities vergeven worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen