River Plate rekent af met Boca Juniors en bereikt opnieuw finale

23 oktober 2019, 08:46   Bijgewerkt: 23 oktober 2019, 09:52

River Plate heeft zich dinsdagavond (lokale tijd) geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores door over twee wedstrijden af te rekenen met de eeuwige rivaal Boca Juniors. River Plate verloor weliswaar met 1-0, maar door de 2-0 overwinning in de heenwedstrijd was een nipte nederlaag genoeg om door te stomen naar de finale.

Door de nipte nederlaag mag River Plate zich net als vorig jaar gaan opmaken voor de finale van het Zuid-Amerikaanse clubvoetbaltoernooi. Deze finaleplek kwam niet zonder slag of stoot tot stand, want River Plate kwam  een kleine tien minuten voor tijd op achterstand en moest een groot deel van de wedstrijd tegenhouden. In een hectische slotfase met zes minuten extra tijd hield de formatie uit Buenos Aires stand en hierdoor speelt het opnieuw een finale.

Beide ploegen stonden vorig jaar ook al tegenover elkaar in het toernooi, toen was dit in de finale. River Plate was toen ook al de betere over twee wedstrijden en kroonde zich destijds als winnaar van de Copa Libertadores. De return van die ontmoetingen werd toen overschaduwd door de bekogeling van de spelersbus van Boca Juniors, de wedstrijd werd afgelast en later in Madrid gespeeld.

River Plate, viervoudig winnaar van het toernooi, neemt het op tegen de winnaar van het duel tussen Flamengo en Gremio. Deze twee Braziliaanse team spelen in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) de return. De finale wordt op 23 november gespeeld in het Chileense Santiago.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen