Ten Hag over jeugd: "Wij eisen in alles Champions League-niveau"

23 oktober 2019, 09:15

Erik ten Hag denkt dat het moeilijker is geworden voor jeugdspelers om door te breken bij Ajax. De trainer stelt dat het niveau na het succes van vorig seizoen omhoog is gegaan en dat dit ook effect heeft op het doorbreken van jonge talenten. Wel ziet hij vier talenten die steeds dichterbij het niveau van de basisspelers komen.

Na het succes van vorig jaar in de Champions League is de standaard hoger bij het Ajax van Erik ten Hag. "Bij Ajax doen we niet aan de olympische gedachte. Wij eisen in alles Champions League-niveau. De opleiding moet dan ook van dat niveau zijn", zei hij in een interview met Voetbal International. Ajax hield deze zomer de hand niet op de knip en spendeerde miljoenen aan spelers als Razvan Marin, Edson Alvarez en Quincy Promes, terwijl er ook genoeg talent in de opleiding rondloopt. "Er zullen nu misschien minder talenten bij Ajax doorbreken dan wanneer we tevreden zouden zijn met Eredivisie-niveau. In dat geval zou Ajax met misschien tachtig procent zelfopgeleide spelers in de Eredivisie kunnen spelen. Wil je echter een rol spelen in de Champions League, dan zul je ook gerichte aankopen moeten doen op het moment dat sleutelspelers vertrekken.

De 49-jarige trainer ziet echter genoeg potentie in de talentan vanuit de opleiding en noemt vier namen in het bijzonder. "Ryan Gravenberch, Noa Lang, Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp zitten kort achter de zestien, zeventien basisspelers, zij kunnen de aansluiting vinden", besluit hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen