Veelbesproken Clasico officieel verplaatst naar 18 december

23 oktober 2019, 11:38   Bijgewerkt: 23 oktober 2019, 12:57

De wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid van zaterdag 26 oktober is officieel verplaatst naar woensdag 18 december. Er was al een langere tijd sprake van dat de wedstrijd naar deze datum zou worden verplaatst, maar de Spaanse voetbalbond RFEF heeft dat nu ook officieel naar buiten gebracht.

Door het overvolle programma zagen beide clubs geen andere mogelijkheid dan het verplaatsen van de wedstrijd naar 18 december. Afgelopen week maakte Real Madrid al bekend dat zij een overeenstemming hadden bereikt met FC Barcelona. Nu heeft ook de Spaanse voetbalbond laten weten akkoord te zijn met de nieuwe speeldatum.

De verplaatsing is het gevolg van alle politieke onrust in Catalonië. Onlangs werden negen voorvechters van de Catalaanse onafhankelijkheid veroordeeld tot celstraffen. Sindsdien is het onrustig in Barcelona. Op 26 oktober - de dag dat de Clásico gespeeld zou worden - zal een grote demonstratie plaatsvinden in de hoofdstad van Catalonië. Dat was voor La Liga aanleiding om een verzoek in te dienen om de kraker niet in Camp Nou, maar in Santiago Bernabéu te laten spelen. Zowel Barcelona als Real Madrid zag echter geen heil in dat voorstel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen