Van Bommel vindt PSV geen favoriet voor duel met LASK Linz

23 oktober 2019, 15:23   Bijgewerkt: 24 oktober 2019, 07:40

PSV staat na twee speelronden op zes punten in de Europa League en dus staat het duel met LASK Linz van donderdag in het teken van maken of breken. Dat het een zware klus gaat worden, staat vast voor trainer Mark van Bommel.

De coach wil met zijn team het spelen gaan maken tegen LASK, dat er bekend om staat dat het hoog druk zet. "Wij gaan uit van onszelf, maar dat kan niet zonder dat je rekening houdt met de tegenstander", zei hij volgens PSV.nl. Van Bommel verwacht een lastig duel. "Alle ploegen in deze groep hebben deze zomer gespeeld om Champions League-kwalificatie. LASK won daarin van Basel, terwijl wij daarvan verloren. Op basis daarvan zouden zij favoriet moeten zijn. Maar ik weet en benadruk vaak genoeg dat het zo niet werkt."

Van Bommel vindt dat zijn team sterker is dan tijdens de kwalificaties. "Tussen Basel en nu is er een hoop gebeurd. Bij ons en natuurlijk ook bij de tegenstander, maar daar heb ik natuurlijk niet alles van kunnen zien. Ik kan alleen naar onze situatie kijken en die was destijds anders dan dat hij nu is. De selectie zag er totaal anders uit en we waren nog in ontwikkeling. Nu zijn we stabieler dan toen", vindt Van Bommel, die met PSV drie punten meer heeft dan LASK.

Echt een goede voorbereiding kende het team niet, aangezien er met 3-0 verloren werd bij FC Utrecht. "Je moet zo'n wedstrijd gewoon rustig analyseren. Wat is er gebeurd? Hoe hebben wij gespeeld? Ik wilde zeggen dat wij niet zijn weggespeeld", zegt Van Bommel. "Wij hadden meer de bal en Utrecht kreeg slechts mogelijkheden als wij fouten maakten. Niet eens grote kansen. Als ik vind dat wij slecht spelen, zeg ik dat. Ik draai nergens om heen om mijn spelers te beschermen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen