Vertrokken Van Ringelenstein hekelt manier van werken bij ADO

23 oktober 2019, 16:49   Bijgewerkt: 23 oktober 2019, 20:04

De vertrokken John van Ringelenstein heeft weinig goede woorden over voor zijn voormalig werkgever ADO Den Haag. Hij en voorzitter Ad Melkert stapten dinsdag uit de Raad van Commissarissen van de club. Volgens Van Ringelenstein is een verschil van inzicht debet aan de breuk.

Dat laat hij weten in gesprek met Omroep West. De invloed van de Chinese eigenaar Wang doet de manier van besturen in de Hofstad geen goed, vindt Van Ringelenstein. "Wang en de zijnen zien een honderd procent bezit als een soort familiebedrijf waarin zij kunnen doen en laten wat ze willen. Dit proberen ze ongetwijfeld naar eer en geweten te doen, maar het strookt niet met het idee dat Ad Melkert en ik van good governance hebben. De aandeelhouder moet zich niet bemoeien met operationele zaken en de zoon van de aandeelhouder (Terry Wang) moet zich niet bemoeien met allerlei transferprocessen."

Lees ook: Opnieuw onrust in Den Haag: Melkert vertrekt als commissaris

Als voorbeeld geeft het vertrokken lid van de RVC de verkoop van Wilfried Kanon aan. "Waarom moest Kanon voor zo weinig geld (6 ton in termijnen, red.) naar Egypte zonder bankgarantie? Waarom heeft ADO hem niet gehouden en zijn contract laten uitdienen? Dan word je toch gedwongen om mee te gaan daarin en dan ben ik er klaar mee."

Het duo keek het een tijdje aan, maar dinsdag was de druppel die de emmer overlopen deed, bereikt. "Er komt een moment dat de meningen te ver uit elkaar gaan lopen. Dan trek je de streep. Sommige mensen binnen ADO zijn bereid langer mee te rekken en anderen zeggen: tot hier en niet verder. Ad Melkert heeft anderhalf jaar geprobeerd het elastiek opgerekt te krijgen en Wang zat bijvoorbeeld bij de vergaderingen van de Raad van Commissarissen. En dat hoort niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen