Vlaar: "Als we wat willen, moeten we winnen van Astana"

23 oktober 2019, 16:40   Bijgewerkt: 23 oktober 2019, 20:23

AZ neemt het donderdag in de Europa League op tegen Astana, de op papier zwakste tegenstander in Groep L. De Alkmaarders veroverden tot nu twee punten en kunnen met het oog op Europese overwintering een zege goed gebruiken. Ron Vlaar beseft zich terdege hoe belangrijk de komende groepswedstrijd is.

Na het zwaarbevochten 2-2 gelijkspel in Belgrado tegen Partizan en de 0-0 tegen Manchester United, speelt AZ donderdag zijn tweede 'thuiswedstrijd'. Door de stadionproblemen ontvangt AZ ook Astana in het onderkomen van ADO Den Haag. De Kazachen zijn nog puntloos. "We willen door, en als we wat willen dan moeten we morgen winnen", zegt Vlaar woensdag op de persconferentie, geciteerd door NH Nieuws.

AZ speelde dit seizoen al acht Europese duels en is in Europees verband nog altijd ongeslagen. Veel wedstrijden werden op kunstgras gespeeld, een ondergrond die Vlaar niet prettig vindt. "Ik bekijk het zelf van wedstrijd tot wedstrijd. Ik weet ook niet of ik morgen speel. En na morgen zie ik wel of ik weer klaar ben voor PSV zondag", aldus de centrale verdediger.

AZ bezet in Groep L de derde plaats. De Alkmaarders veroverden tot nu toe twee punten. Dat zijn er twee meer dan Astana, maar twee minder dan Manchester United en Partizan. Die clubs nemen het donderdag in Belgrado tegen elkaar op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen