Slot zet AZ op scherp voor duel tegen 'geducht' Astana

23 oktober 2019, 17:54   Bijgewerkt: 23 oktober 2019, 18:31

Wil AZ kans maken op de knock-outfase van de Europa League, dan moet er gewonnen worden van FC Astana. Dat is althans de mening van trainer Arne Slot, die zijn ploeg lichtjes in de favorietenrol duwt voor het duel tegen de huidige nummer twee van de Kazachse competitie.

Tegen de 'geduchte tegenstander' uit het verre Kazachstan moet er volgens Slot een overwinning geboekt worden. "Als wij iets willen in deze poule, zullen we moeten winnen." Hij ziet in Astana, de laatste vijf jaar steeds de beste in de vaderlandse competitie, een taaie opponent. "Astana is een gerenommeerde ploeg in Europa, in de zin dat ze er altijd wel bij zijn in de groepsfase van de Europa League."

Lees ook: Vlaar: "Als we wat willen

Na gelijke spelen tegen Partizan Belgrado (uit) en Manchester United ('thuis' in Den Haag) staan de Alkmaarders met twee punten derde in de poule. Partizan en United hebben elk vier punten, Astana is nog puntloos. Bij AZ moet er dus een tandje bij, vindt Slot. Zeker aangezien er dit weekend verloren werd van SC Heerenveen (2-4). "Als we echt bij de nationale top willen gaan aansluiten, zullen we vooral beter moeten worden in standaardsituaties. Daaruit gaven we tegen Heerenveen gewoon drie goals weg. Dat soort dingen maken dus een verschil."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen