Wereldgoal helpt Leipzig aan cruciale punten tegen Zenit

23 oktober 2019, 20:53

RB Leipzig heeft de tweede overwinning in deze Champions League-campagne binnen. De huidige nummer vijf van de Bundesliga draaide in de tweede helft een achterstand om in een voorsprong tegen Zenit St. Petersburg. Hoogtepunt was het winnende doelpunt van Marcel Sabitzer.

Na een overwinning bij Benfica en een verrassende thuisnederlaag tegen Olympique Lyon hoopten de Duitsers voor eigen publiek een succes te boeken in het miljardenbal. Daar zag het tegen de Russen, die verdedigend opereerden, voor rust niet naar uit. Zenit kwam middels een afstandsschot van Jaroslav Rakitskiy op voorsprong en bleef tot kort na rust vrij eenvoudig overeind.

Dat veranderde razendsnel in de tweede helft. Eerst maakte Konraid Laimer de gelijkmaker en na klokslag een uur spelen produceerde Sabitzer het grande dessert van de energieblikjesclub. Na een langlopende aanval volleerde hij de bal met een fraaie curve binnen en bezorgde hij Leipzig de tweede driepunter in de groep.

In Groep G leidt Leipzig nu met zes punten uit drie duels. Zenit heeft er vier, terwijl Lyon (vier punten) en het nog puntloze Benfica vanavond nog in actie komen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen