Barça wint moeizaam in Praag, Inter te sterk voor Dortmund

23 oktober 2019, 23:18

FC Barcelona heeft woensdagavond een moeizame zege geboekt op Slavia Praag. De Spaanse grootmacht, met Frenkie de Jong negentig minuten binnen de lijnen, won met 1-2 van de dappere Tsjechen. Daardoor gaat Barça met zeven punten uit drie wedstrijden aan kop in Groep F, waar het Inter van Stefan de Vrij met 2-0 te sterk was voor Borussia Dortmund.

Slavia Praag - FC Barcelona 1-2

FC Barcelona had het - net als Borussia Dortmund drie weken geleden - heel lastig in Praag. Toch kregen de Catalanen al vroeg in de wedstrijd de 0-1 in de schoot geworpen. De Tsjechen leden op eigen helft slordig balverlies, waarna via een aantal schijven Messi werd bereikt. Met een bekeken schot opende de Argentijnse aanvaller de score, waarmee hij de eerste speler werd die in vijftien achtereenvolgende seizoenen in de Champions League heeft gescoord.

Slavia raakte niet van slag door het vroege tegendoelpunt en zocht, met name na rust, af en toe brutaal de aanval. Dat leidde een paar minuten na de theepauze tot de gelijkmaker. Op aangeven van Lukas Masopust maakte Jan Boril de 1-1. Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van het doelpunt. Luis Suárez leek de 1-2 binnen te prikken, maar het doelpunt kwam op naam van Slavia-aanvaller Peter Olayinka. De Uruguayaanse aanvaller kreeg daarna een enorme kans op de 1-3, maar miste. Slavia bracht een kwartier voor tijd Mick van Buren in, maar ook hij kon zijn team niet aan de 2-2 helpen.

Goals werden in de slotfase niet gemaakt, waardoor Barcelona nu op zeven punten uit drie wedstrijden staat. Slavia blijft ondanks een aantal goede optredens met één punt de nummer laatst in Groep F.

Inter - Borussia Dortmund 2-0

Met slechts één punt uit twee wedstrijden stond Inter er voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund niet goed voor. Om niet dieper in de problemen te komen, moest het thuisduel met de Duitse tegenstander worden gewonnen. Dat gebeurde ook. In een wedstrijd met niet al te veel kansen brak Lautaro Martínez halverwege de eerste helft de ban. Met een lange pass over de Duitse verdediging bereikte De Vrij zijn Argentijnse teamgenoot, die al vallend de 1-0 maakte.

Tien minuten voor tijd kreeg Inter een penalty, maar Martínez slaagde er niet in zijn tweede van de avond te maken. De 2-0 volgde een paar minuten later alsnog: Antonio Candreva verdubbelde vlak voor tijd de score. Door de overwinning staat Inter nu net als Borussia Dortmund op vier punten uit drie wedstrijden. De teams nemen het over twee weken weer tegen elkaar op. Dan treffen ze elkaar in het Signal Iduna Park.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen