Gisteren gemist: Ajax verliest van Chelsea, Valencia speelt gelijk

24 oktober 2019, 00:30   Bijgewerkt: 23 oktober 2019, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 23 oktober.

Ajax buigt in de slotfase tegen Chelsea en is maximale score kwijt

Ajax leek woensdag een grote stap richting Champions League-overwintering te zetten, maar kwam tegen Chelsea van een koude kermis thuis. Michy Batshuayi hielp The Blues aan een late 0-1 overwinning. Ajax had de pech dat een goal van Quincy Promes werd afgekeurd door de VAR en dat een kopbal van Edson Álvarez de paal raakte, maar speelde te flets om aanspraak te maken op de winst.

Ten Hag vond Ajax ondanks nederlaag 'minimaal gelijkwaardig'

Volgens trainer Erik ten Hag overheerst de teleurstelling bij Ajax na de late nederlaag in eigen huis tegen Chelsea. Bovendien vond de oefenmeester dat Ajax niet had hoeven verliezen, want hij is van mening dat de Amsterdammers 'minimaal gelijkwaardig' waren aan de Londenaren.

Blind lacht als boer met kiespijn om afgekeurde treffer

Ajax verloor woensdagavond met 0-1 van Chelsea, maar achteraf ging het vooral over het afgekeurde doelpunt van Quincy Promes. De aanvaller leek in de eerste helft de score te openen, maar na inmenging van de VAR werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Gebruikte de video-arbiter wel het juiste moment om aan te tonen dat Promes buitenspel stond? Daar bestaat ook bij Daley Blind twijfel over.

Lampard trots na zege in Amsterdam: "Ajax is een topploeg"

Trainer Frank Lampard heeft in de Johan Cruijff ArenA genoten van zijn Chelsea. Door een laat doelpunt van Michy Batshuayi pakten de Engelsen de volle buit tegen Ajax. "Ajax is een topploeg, hier winnen geeft een geweldig gevoel", aldus Lampard na de 0-1 zege.

Valencia lijdt door late goal puntenverlies in Ajax-groep

Valencia is er woensdagavond niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen Lille tot een goed einde te brengen. De Spaanse club leek in Noord-Frankrijk met de overwinning aan de haal te gaan, maar in blessuretijd incasseerde de club van doelman Jasper Cillessen de 1-1. Door de remise blijft Valencia steken op de derde plek in Groep H, waar Chelsea en Ajax aan kop gaan.

Barça wint moeizaam in Praag, Inter te sterk voor Dortmund

FC Barcelona heeft woensdagavond een moeizame zege geboekt op Slavia Praag. De Spaanse grootmacht, met Frenkie de Jong negentig minuten binnen de lijnen, won met 1-2 van de dappere Tsjechen. Daardoor gaat Barça met zeven punten uit drie wedstrijden aan kop in Groep F, waar het Inter van Stefan de Vrij met 2-0 te sterk was voor Borussia Dortmund.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen