Blind merkte veel kritische Ajax-fans: "Misschien te veel verwend"

24 oktober 2019 – Ajax liep woensdagavond tegen de eerste nederlaag van het huidige seizoen aan: Chelsea was in de Johan Cruijff ArenA te sterk in de Champions League (0-1). En dat de supporters in het eigen stadion vooral gewend zijn om te winnen, merkte ook Daley Blind. De verdediger vond dat de fans van de Amsterdammers wel heel erg kritisch waren. "Misschien hebben we ze ook wel te veel verwend het laatste jaar", zei hij met een kleine glimlach.

Blind merkte veel kritische Ajax-fans: "Misschien te veel verwend"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Na het duel in de mixed zone kaartte Blind het echter ook op een meer serieuze toon aan. Dat het aan de bal af en toe moeizaam ging of dat er weinig tempo in het spel zat van Ajax, maakte het publiek vocaal soms erg duidelijk. "We verliezen niet vaak, gelukkig. Dat blijft onwennig en niet alleen voor ons", doelde Blind op (een deel van) de fans. "Je merkt het op de tribunes aan het publiek. Ze waren redelijk kritisch, vond ik. De F-side achter het doel gaan elke wedstrijd volle bak, hoor. En die steunen ons volledig, dat is fantastisch om te zien. Maar je hebt ook een gedeelte, dat niet bij de harde kern behoort, dat heel kritisch is."

Wereldtop
En mede door de eerste nederlaag van het seizoen en het feit dat Ajax het bij vlagen erg moeilijk had met Chelsea, werd dat volgens Blind soms goed merkbaar. Werd het winnen van Ajax in grote wedstrijden dan 'te gewoon'? "We spelen tegen de wereldtop, hé", zei Blind. "Het is niet normaal dat je zomaar even wint van Valencia en Lille. En ook Chelsea is een topploeg." Dat Ajax woensdagavond zelf onder de maat presteerde, erkende hij overigens ook. "We waren slordig. En om te winnen, moet je top zijn op zo'n avond. Dat waren we niet. We wilden een gelijkspel eruit slepen, dat is helaas niet gelukt."

Lees ook: Promes' doelpunt: terecht of onterecht afgekeurd door de VAR?

Toch had een remise volgens Blind meer recht gedaan aan de verhoudingen op het veld. "Een gelijkspel was op z'n plaats geweest. Wij hadden geen recht op de overwinning, maar ook Chelsea niet", aldus Blind, die niet per se vond dat de Engelsen in de slotfase de betere kansen kregen. En dat The Blues na het duel de 0-1 zege uitbundig vierden, ziet Blind vooral als een compliment. "Ik wil niet zeggen dat ze het vierden alsof ze de Champions League gewonnen hadden... Maar ze waren heel blij. Dat is een compliment voor ons, al zei Frank Lampard dat ook voor de wedstrijd al. Ze hebben veel respect voor ons."

Dat is wel iets dat Ajax met het geweldige vorige (en huidige) seizoen in de Champions League heeft afgedwongen: de Amsterdammers zijn zeker thuis - ondanks het kritische publiek - een meer dan serieuze horde in het miljardenbal. "Ploegen komen hier sowieso niet graag in Amsterdam, ook Chelsea - een topploeg, de nummer drie van de Premier League vorig seizoen - heeft het hier gewoon moeilijk", besloot Blind nog enigszins positief.

Reacties

Ajax

gerelateerd