Ancelotti over recordbrekende Mertens: "Geweldig voor hem"

24 oktober 2019, 08:15   Bijgewerkt: 24 oktober 2019, 10:58

Napoli-trainer Carlo Ancelotti was na afloop van de wedstrijd tegen RB Salzburg (2-3 winst) zeer te spreken over zijn ploeg. De Italiaanse oefenmeester zag zijn elftal twee keer een voorsprong verspelen, maar dankte invaller Lorenzo Insigne en de recordbrekende Dries Mertens voor de overwinning.

"We begonnen heel goed aan de wedstrijd en kwamen gelijk op voorsprong", zei de 60-jarige trainer na afloop tegenover Sky Sport Italia. "Hierna verslapten we een beetje, maar het was een geweldige avond voor Napoli." Napoli gaat door deze overwinning aan kop in groep E en heeft een puntje meer dan Liverpool. "Ik zei van tevoren dat de wedstrijden tegen Salzburg erg belangrijk zouden gaan zijn. We hebben de eerste nu gewonnen en de tweede komt eraan. Zij hebben een heel gevaarlijk team, vooral als ze thuis spelen."

Voor Mertens zou het helemaal een onvergetelijke avond worden. De aanvaller stond voorafgaand aan de wedstrijd op 114 goals voor Napoli en stond hiermee nog maar één doelpunt achter op Diego Maradona. Na ruim een kwartier spelen maakte hij zijn eerste van de avond, waarna hij twintig minuten na rust zijn tweede maakte. Hiermee staat hij nu op 116 goals en is hij Maradona officieel voorbij op de all-time topscorerslijst van Napoli. "Het was een geweldige avond voor hem", sprak Ancelotti.

Ook voor Lorenzo Insigne had de Italiaanse keuzeheer mooie woorden. "Ik zei voor de wedstrijd tegen hem: je gaat spelen en dan beslis je de wedstrijd. Ik wist alleen niet of hij 10, 20 of 30 minuten zou gaan spelen." Uiteindelijk kwam Insigne een klein half uur voor tijd in het veld en maakte hij de winnende treffer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen