De route van Frank de Boer en Atlanta op weg naar de MLS-titel

24 oktober 2019, 11:54

Frank de Boer staat donderdagnacht met Atlanta United voor de tweede horde in de play-offs van de MLS. Na de zege op New England Revolution (1-0) wacht de thuiswedstrijd Philadelphia Union. In totaal heeft Atlanta nog drie zeges nodig voor titelprolongatie. Zo ziet de route er verder uit.

Atlanta plaatste zich voor de play-offs van de MLS door in het reguliere seizoen op de tweede plaats in de Eastern Conference te eindigen. New England Revolution was daarin afgelopen zaterdag de eerste tegenstander. Hoewel het moeizaam ging, kwam Atlanta als winnaar uit de bus. De volgende opponent is dus Philadelphia Union, dat eerder na een 1-3 achterstand won van New York Red Bulls (4-3).

Voor Atlanta belooft dat opnieuw een kluif te worden. In de competitie speelde de ploeg van De Boer voor eigen publiek gelijk (1-1) en ging de uitwedstrijd verloren (3-1). Op de ranglijst eindigde Philadelphia drie punten achter Atlanta. New York City eindigde bovenaan in de Eastern Conference, maar die club sneuvelde woensdagnacht (Nederlandse tijd) verrassen tegen Toronto (1-2).

Schematische route naar de finale:

Achtste finale: Atlanta United - New England Revolution 1-0

Kwartfinale: Atlanta United - Philadelphia Union

Halve finale: Atlanta United - Toronto FC

Finale

Pas in de finale komen de Eastern- en Western Conference samen. Grote favoriet in play-offs van de Western Conference is het Los Angeles FC van MLS-topscorer Carlos Vela. Atlanta zou in de finale ook het Los Angeles Galaxy van Zlatan Ibrahimovic kunnen treffen. De club van de Zweeds spits eindigde in het reguliere seizoen als vijfde. Beide LA-clubs spelen vannacht tegen elkaar. De winnaar treft Seattle Sounders

Clubs in play-offs

Eastern Conference

- Atlanta United

- Philadelphia Union

- Toronto FC

Western Conference

- Los Angeles FC 

- Seattle Sounders

- Los Angeles Galaxy

Speeldata play-offs

Tweede play-offronde: 23 & 24 oktober

Derde play-offronde 29 & 30 oktober

Finale: 10 november

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen