Ten Hag: "Je loopt tegen dompers aan, die moet je verwerken"

24 oktober 2019 – Daags na de nederlaag tegen Chelsea schoof Erik ten Hag al aan voor het perspraatje in aanloop naar de Klassieker tegen Feyenoord. Maar tijdens de persconferentie ging het vooral nog over de wedstrijd van woensdagavond. "In een seizoen loop je tegen dompers aan, die moet je verwerken", zei hij.

Ten Hag: "Je loopt tegen dompers aan, die moet je verwerken"

"Zoals iedere wedstrijd moet je daar lering uit trekken. We hadden niet de vorm van de dag. Het geluk was niet aan onze zijde", aldus de Ajax-trainer. "Gisteren heeft het echt tegen gezeten. Er kan eens een mindere uitslag komen, dat moeten we accepteren."

Lees ook: Tops en flops uit de derde speelronde van de Champions League

Volgens Ten Hag moet Ajax aan de bal beter. Tegelijkertijd tempert hij ook verwachtingen. "We speelden tegen de top, maar de afgelopen maanden heb ik ook een verwachtingspatroon zien ontstaan. Kijk waar je vorig jaar stond en waar we aan het einde van dat jaar stonden. Die ontwikkeling moeten deze ploeg ook maken."

Het komende duel met Feyenoord is van andere orde, vindt Ten Hag. "De Klassieker staat altijd op zich. Er komen bij beide teams krachten en machten los. Het is een wedstrijd met veel emoties. We moeten daar goed mee omgaan. Feyenoord is een totaal andere tegenstander."

Ajax

gerelateerd