'La Cubanita-eigenaar dicht bij overname van Roda JC'

24 oktober 2019, 16:04

Roda JC lijkt op korte termijn een nieuwe eigenaar te krijgen. Horecaondernemer Roland Hogenelst, de eigenaar van de La Cubanita-restaurants, is zeer positief over de gesprekken met de club en denkt het, samen met nog wat andere partijen, voor elkaar te gaan krijgen. Hoewel het goed verloopt, is van een akkoord nog geen sprake.

Dat laat hij weten tegenover 1Limburg. Het gaat om bijna tachtig procent van de aandelen van de club, die eerst in handen zouden komen van Mauricio Garcia de la Vega. Na diens vertrek kwam de eigenaar van de La Cubanita-keten in beeld om samen met nog een paar andere partners in te stappen.

Lees ook: 'La Cubanita-eigenaar stapt op korte termijn in bij Roda JC'

Uiterlijk maandag verwacht hij duidelijkheid over de kwestie. "Dan moeten we er echt uit zijn, want de toekomst van de club staat op het spel", aldus Hogenelst. Het meest dringende is de bankgarantie van negen ton die de KNVB op korte termijn wil hebben. "Hoe groot de kans is, kan ik op dit moment niet zeggen."

De andere twintig procent van de clubaandelen zijn in handen van Aleksei Korotaev, terwijl de stichting met kernwaarden een kleine procent heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen