García wanhoopt niet: "We moeten geloof hebben in wat we doen"

24 oktober 2019, 16:07

FC Twente begon sterk aan het seizoen, maar is door vier nederlagen op rij afgezakt naar de twaalfde plaats in de Eredivisie. De verliesreeks drijft Gonzalo García niet tot wanhoop. De trainer wil dat zijn spelers vrijdag tegen FC Emmen dezelfde dingen blijven doen.

Twente pakte op 15 oktober voor het laatst punten. Daarna verloren de Tukkers van Heracles Almelo (2-3), Feyenoord (5-1), Sparta Rotterdam (2-1) en Willem II (0-1). "Voor ons is het belangrijk dat we de dingen blijven doen, die we in de eerste wedstrijden van het seizoen ook deden. Dan komt de energie en spirit terug die we toen lieten zien", aldus García via de officiële kanalen.

De nederlagen betekenen volgens de trainer niet per se dat Twente uit vorm is. "We moeten er helder naar blijven kijken en realiseren hoe we verloren hebben. Op de wedstrijd tegen Feyenoord na, waren het duels die we niet hoefden te verliezen. We moeten geloof hebben in wat we doen en niet twijfelen", vervolgt hij.

In Emmen treft Twente een club die twee punten minder heeft. "In het begin van het seizoen hebben ze wat problemen gehad, maar de laatste wedstrijden hebben ze de punten gepakt en komen ze langzaam opzetten. Een ploeg met sterke individuele kwaliteiten, met Laursen bijvoorbeeld hebben ze goede speler voorin", besluit García, die nog niet zeker weet of clubtopscorer Aitor vrijdag inzetbaar is. De Spanjaard liep tegen Willem II een lichte blessure op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen