La Liga niet akkoord met nieuwe datum voor El Clásico

24 oktober 2019, 16:57

De Spaanse klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid wordt mogelijk toch niet op woensdag 18 december gespeeld. Dat is de datum die de clubs onlangs in samenspraak met de Spaanse voetbalbond (RFEF) overeenkwamen. La Liga gaat in beroep tegen de nieuwe datum.

In een officieel statement laat La Liga weten om drie redenen niet akkoord te gaan met het spelen van El Clásico op 18 december. Volgens de organisatie moet de wedstrijd naar de eerstvolgende beschikbare datum verplaatst worden. Dat is 4 december. Verder staat nergens in de reglementen dat de clubs een nieuwe datum mogen prikken. Ten slotte is La Liga van mening dat het - vanuit commercieel oogpunt - de belangrijkste stem heeft in het vastleggen van speeldata.

De wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid was aanvankelijk voor zaterdag 26 oktober ingepland, maar door de onrust in Catalonië wordt de Spaanse kraker verplaatst. La Liga stelde onlangs voor om de wedstrijd op 4 december te laten plaatsvinden, maar de Spaanse voetbalbond zette een streep door dat voorstel.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen