Scoringsdrift Weghorst niet voldoende voor zege Wolfsburg

24 oktober 2019, 21:16

VfL Wolfsburg heeft donderdagavond verzuimd de tweede overwinning in de groepfase van de Europa League te boeken. De Duitse formatie stevende op bezoek bij KAA Gent op een zege af, maar door een doelpunt in blessuretijd eindigde het treffen in 2-2. Wout Weghorst etaleerde zijn scoringsdrift door vroeg in de wedstrijd het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen.

Weghorst maakte voor de interlandperiode het enige doelpunt tegen Union Berlin (1-0), bezorgde zijn ploeg afgelopen weekend een knap punt tegen RB Leipzig (1-1) en was in Gent al na drie minuten trefzeker. Bij de tweede paal prikte de drievoudig Oranje-international op aangeven van Marcel Tisserand de 0-1 binnen.

Het duurde niet lang alvorens ook de 0-2 viel. Met zijn eerste doelpunt voor Wolfsburg verdubbelde João Victor halverwege de tweede helft de score. Gent, dat net als Wolfsburg op vier punten uit twee wedstrijden stond, gaf zich niet gewonnen. Vlak voor rust kwam de Belgische club terug in de wedstrijd. Met een hard schot vanaf twintig meter maakte Roman Yaremchuk de aansluitingstreffer.

In de tweede helft hield Wolfsburg lang de voorsprong vast. In de blessuretijd kwam Gent echter alsnog langszij. Yaremchuk maakte zijn tweede van de avond en bezorgde de Belgische club een belangrijk punt. In Groep I gaan Wolfsburg en Gent met vijf punten uit drie wedstrijden aan kop. Saint-Étienne en Oleksandriya hebben twee punten