Vlaar tevreden met prestatie van AZ: "Een dikverdiende uitslag"

24 oktober 2019, 21:30

Ron Vlaar heeft genoten van AZ donderdagavond in de Europa League tegen FC Astana. De centrale verdediger erkende weliswaar dat de tegenstander ook niet groots was, maar vond vooral dat zijn ploeg het zelf goed deed in Den Haag. "Het is een dikverdiende uitslag. We kunnen alleen maar tevreden zijn", zei hij na de 6-0 overwinning van zijn ploeg.

Tegenover FOX Sports ging hij in op de zege. "Heel blij dat we uitliepen naar zo'n uitslag, dat zat er wel in", vond Vlaar. "Alleen de 3-0 bleef heel lang uit, op het einde gaan we als een wervelwind nog even naar 6-0. Dat hebben wij vooral goed gedaan. Ze hebben 1 schot op doel gehad, we hebben geen kans weggegeven. En bij vlagen hebben we ook goed gevoetbald, al waren we soms wat slordig."

Dat opponent FC Astana weinig liet zien in Den Haag, erkende Vlaar ook. "Ik had er meer van verwacht, van de kampioen van Kazachstan", zei Vlaar. "Dit was een must-win voor ons, maar wat zij op de mat leggen, hebben wij geen invloed op. We zijn goed geconcentreerd gebleven, alleen we hadden zeker eerder de 3-0 moeten maken. Maar we speelden gefocust, hartstikke goed. Dit neem je ook mee naar zondag", doelde hij op het duel met PSV, waar Vlaar – die werd gewisseld omdat zijn kuiten volliepen – wel 'gewoon' verwacht bij te zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen