Slot vermoedt dat Astana nu vol voor Kazachse competitie gaat

24 oktober 2019, 21:43

AZ-trainer Arne Slot denkt dat opponent FC Astana zich weleens volledig op de nationale competite kan gaan richten. Mede door de 6-0 afstraffing in Den Haag staat de kampioen van Kazachstan nog altijd puntloos onderaan in Groep L en is het vrijwel zeker uitgeschakeld. "Mijn inschatting is dat ze nu vol voor de competitie zullen gaan", zei de oefenmeester.

Tegenover FOX Sports ging hij er dieper op in. In Kazachstan is de ploeg nog in de titelstrijd, door de 6-0 nederlaag is het vrijwel zeker uitgeschakeld in de Europa League. Een makkelijk karwei verwacht hij in de return overigens niet. "Uit en thuis zit altijd een verschil in. En thuis wil je je altijd op een bepaalde manier presenteren, in elk geval beter dan zij het vandaag hebben gedaan", zei Slot over de opponent, en daar subtiel aan toevoegde.  "Maar als je Europees met 6-0 wint, heb je niet tegen de beste ploeg in Europa gespeeld."

Toch zat Slot tot een kwartier voor tijd – toen de 3-0 viel uit een strafschop – nog niet helemaal gerust op zijn stoel. "Als de marge twee is en de bal valt een keer verkeerd, dan weet je nooit hoe de ploeg reageert. Maar achteraf is het geen moment spannend geweest en was het een eenvoudige overwinning." Wat het geheime recept is tegen dergelijke ploegen? "Vroeg scoren, dan is het verzet vaak snel gebroken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen