Sevilla boekt met Luuk de Jong simpele zege op Dudelange

24 oktober 2019, 23:05

Sevilla is na drie wedstrijden al bijna zeker van overwintering in de Europa League. De Zuid-Spaanse club verstevigde donderdagavond de koppositie in Groep A door een 3-0 zege te boeken op Dudelange. Luuk de Jong deed vijftig minuten mee en kwam niet tot scoren.

Afgelopen weekend maakte de Oranje-spits zijn eerste doelpunt voor Sevilla. Tegen Levante scoorde hij als invaller vlak voor tijd de winnende 1-0. De Jong stond tegen Dudelange aan de aftrap en werd vlak na rust vervangen door Munir El Haddadi. Sevilla was een paar minuten daarvoor op 1-0 gekomen door een rake kopbal van Franco Vázquez. De middenvelder maakte een kwartier voor tijd zijn tweede goal, waarna Munir ook een goaltje meepikte.

Sevilla staat door de 3-0 zege op negen punten uit drie wedstrijden. De Spanjaarden hebben een voorsprong opgebouwd van liefst vijf punten op nummer twee Qarabag. Dudelange bezet met drie punten de derde plaats in Groep A, terwijl APOEL Nicosia tot nu toe één schamel puntje veroverde.