Scorende Vilhena grijpt laatste EL-strohalm met Krasnodar

24 oktober 2019, 22:58   Bijgewerkt: 24 oktober 2019, 23:30

Tonny Vilhena heeft met FK Krasnodar de laatste strohalm gepakt in de Europa League donderdagavond. Na twee nederlagen op rij won het op bezoek bij nummer drie Trabzonspor wél: Marcus Berg maakte direct na de pauze het belangrijkste doelpunt van de wedstrijd, al deed de Nederlandse middenvelder zelf ook een duit in het zakje diep in blessuretijd: 0-2.

Daarmee blijft Krasnodar, dat lang meedeed om kwalificatie in de Champions League deze zomer, nog wel in de race voor de volgende ronde. Tot dusver viel de ploeg van Vilhena erg tegen in de tweede competitie van Europa en verloor het van FC Basel (5-0) en Getafe (1-2), waardoor de punten meer dan hard nodig waren voor de Russische formatie, waar Younes Namli negentig minuten op de bank zat.

Hij zag hoe Berg direct na de pauze de uitstekend keepende Ugurcan Cakir versloeg, al kreeg hij de bal er uiteindelijk pas in twee instanties in. Diep in blessuretijd besliste Vilhena de wedstrijd: uit een combinatie met voormalig AZ-spits Ari schoof hij beheerste de allesbeslissende 0-2 binnen voor de Russische topclub. 

Door die treffers, waar ook voormalig Willem II-aanvaller Donis Avdijaj als invaller niets meer aan kon veranderen, is Krasnodar nog enigszins kansrijk om de volgende ronde te halen in de Europa League. Al moet de return met Trabzonspor dan eigenlijk ook worden gewonnen. De Turken spelen dan echter helemaal voor de laatste strohalm.

Overige uitslag:

Getafe – FC Basel 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen