Van Persie kritisch op Emery: "Geen connectie met zijn spelers"

25 oktober 2019, 09:32

Robin van Persie heeft zich donderdagavond na de Europa League-ontmoeting tussen Arsenal en Vitória Guimarães (3-2) kritisch uitgelaten over Unai Emery. Door twee late doelpunten van Nicolas Pépé kroop de Londense club door het oog van de naald tegen de nummer vier van de Portugese competitie. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Arsenal niet overtuigde.

In de Europa League presteert Arsenal met negen punten uit drie wedstrijden prima, maar in de Premier League leden The Gunners al veel puntenverlies. Emery, inmiddels meer dan een jaar trainer in Londen, slaagt er vooralsnog niet in om van Arsenal een geoliede machine te maken. Volgens Van Persie heeft de Londense club geen vooruitgang geboekt sinds Emery het stokje overnam van Arsène Wenger.

"Ik denk dat Emery geen echte connectie met zijn spelers heeft. Ze zijn nog steeds zwak bij standaardsituaties. Iedereen moet verantwoordelijkheid voelen. Arsenal verloor dit seizoen 12 tot 15 punten door standaardsituaties. Dat moet anders. Als je om de bovenste plekken wil meedoen, moet je daar een oplossing voor vinden", aldus Van Persie bij BT Sports.

Van Persie heeft het idee dat de Arsenal-spelers geen stapje harder willen lopen voor Emery. "Als je een sterke coach hebt en je ziet als middenvelder gevaar ontstaan, dan sprint je voor je leven omdat je weet dat je anders gestraft wordt. Nu zie ik een aantal spelers joggen", gaat hij verder. "Ik heb met Wenger, Van Gaal en Ferguson gewerkt. Hun grootste kwaliteit was dat ze duidelijk waren. Iemand stuurde me onlangs een video van Emery die iets probeerde uit te leggen. Ik kwam er maar niet achter of hij 'kalm, kalm', of 'kom, kom' zei. Het is erg belangrijk om duidelijk te zijn. Hij moet de leider zijn en de leider moet duidelijk zijn naar zijn spelers."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen