VVV en Fortuna over verdeling tv-gelden: "Gewoon belachelijk"

25 oktober 2019, 10:29   Bijgewerkt: 25 oktober 2019, 10:34

De tv-gelden in de Eredivisie worden oneerlijk verdeeld. Dat vinden Marco Borgers en Ivo Pfennings, algemeen directeuren van respectievelijk VVV-Venlo en Fortuna Sittard. "Nederland is het enige land in Europa waar die gelden zo oneerlijk worden verdeeld", klaagt Bogers.

Ajax krijgt - als koploper van de tv-lijst - zo'n 13 procent van de pot met tv-gelden, terwijl VVV en Fortuna genoegen moet nemen met ongeveer 2,5 procent. "Er is geen sprake van onderlinge solidariteit. Ik geloof dat Ajax ruim tien miljoen krijgt, dat is vijf keer zo veel als VVV. Dat is niet fair", zegt Bogers tegenover De Limburger. "Je zou naar Engels model 70 procent van het bedrag gelijk moeten verdelen over de clubs en dertig procent moeten relateren aan de prestaties van de afgelopen seizoenen."

Pfennings sluit zich aan bij Bogers. "Clubs als PSV en Ajax klagen in Europees verband over de ongelijke verdeling van de tv-gelden in de Europese competities, terwijl ze in Nederland precies hetzelfde doen. Het is gewoon belachelijk", aldus de Fortuna-directeur. "Wat mij betreft verdeel je 50 procent evenredig over alle clubs, 40 procent aan de hand van de prestaties van de afgelopen jaren en 10 procent gerelateerd aan de eindstand in de competitie, zodat de competitie zo lang mogelijk interessant blijft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen