Liverpool boekt overwinning in rechtszaal tegen kledingsponsor

25 oktober 2019, 12:20

Er staat Liverpool niks meer in de weg om een nieuwe lucratieve sponsordeal aan te gaan met kledingmerk Nike. De huidige sponsor, New Balance, had de koploper van de Premier League voor de rechter gesleept vanwege die mogelijke megadeal met concurrent Nike, maar de rechter heeft Liverpool vandaag (vrijdag )in het gelijk gesteld.

Waar gaat het precies om? Liverpool is van plan na dit seizoen van kledingsponsor te wisselen. De beoogde nieuwe sponsor is Nike en die zijn bereid een deal van tussen de 70 en 80 miljoen euro per jaar te sluiten met de club. Huidige sponsor New Balance betaalt op dit moment ongeveer de helft en dat contract loopt na dit seizoen af. New Balance vindt dat zij ook de kans moeten krijgen om een hoger bod te doen om shirtsponsor te blijven in plaats dat Liverpool direct met Nike in zee gaat.

Lees ook: Liverpool voor rechter gesleept na aanstaande recorddeal Nike

Om dit af te dwingen stapte New Balance naar de rechter, maar volgens de BBC en Sky Sports heeft Liverpool de zaak gewonnen. De club is logischerwijs blij met de uitkomst en stelt het seizoen gewoon af te maken met New Balance op het shirt. Wel worden er alvast voorbereidingen getroffen voor het maken van shirts voor komend seizoen met Nike als hoogstwaarschijnlijke nieuwe sponsor. New Balance laat het er mogelijk niet bij zitten, want het merk overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen