VVV-trainer Maaskant legt druk bij Fortuna in aanloop naar derby

25 oktober 2019, 13:52

Door vier nederlagen op rij moet VVV-Venlo alle zeilen bijzetten om niet onder de degradatiestreep terecht te komen. Rivaal Fortuna Sittard kan daar morgen voor zorgen door de derby in eigen huis te winnen. VVV-trainer Robert Maaskant legt de druk echter niet bij zijn eigen ploeg, maar bij de Fortunezen neer.

Deze Limburgse derby kan vroeg in het seizoen al een kelderkraker worden genoemd, terwijl VVV had gehoopt opnieuw in de middenmoot mee te kunnen spelen. Volgens Maaskant kan zijn ploeg ook beter. "We boeken progressie in de manier van spelen", zegt de oefenmeester op de clubwebsite. "Er ontstaat meer vastigheid."

Lees ookVVV en Fortuna over verdeling tv-gelden: "Gewoon belachelijk"

Tegen Vitesse werd afgelopen weekend nog met 0-4 verloren, maar die uitslag noemen ze in Venlo geflatteerd. "Er was ook een bepaalde mate van tevredenheid over de manier van spelen in met name de eerste helft en over de ontwikkeling van onze ploeg." Het grote probleem voor VVV is echter scoren. Dit gebeurde pas tien keer, alleen RKC is slechter op dat gebied.

Ontsnapping

Ook achterin houdt het niet over. VVV kreeg al 24 goals tegen. Er zijn maar twee ploegen die dat minder deden en dat zijn RKC en de aankomend opponent Fortuna Sittard. "Het is een gelijkwaardige tegenstander", zegt Maaskant. "Zij zullen, net als wij uiteraard, koste wat het kost willen winnen. Zij hebben minder punten. Dus het zou hun 'ontsnapping' kunnen zijn. De druk ligt wat dat betreft in Sittard. Bij ons weet iedereen wat er van hen gevraagd wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen