Ié wordt onderzocht, Stam positief gestemd over drietal

25 oktober 2019, 14:27   Bijgewerkt: 25 oktober 2019, 16:00

Edgar Ié wordt onderzocht of hij zondag kan spelen in de Klassieker tegen Feyenoord. De verdediger viel donderdag tegen Young Boys geblesseerd uit. Over de blessuregevallen van Rick Karsdorp, Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen is Jaap Stam positief gestemd. "Met Rick gaat het al een stuk beter. We hebben goede hoop dat hij inzetbaar is, evenals Ridgeciano en Nicolai", aldus de Feyenoord-trainer.

Behalve de fitheid van spelers heeft Stam nog veel meer zorgen aan zijn hoofd. Door de nederlaag bij Young Boys kreeg het vertrouwen opnieuw een knauw en biedt het vertoonde spel ook weinig houvast in aanloop naar het duel met Ajax. "Je hebt steeds met wisselingen te maken, automatismen die moeten ontstaan. Dat speelt al zo lang", citeert RTV Rijnmond Stam op de persconferentie van vrijdag. "Uiteindelijk is het wel zo dat spelers na een moeizaam begin zoals gisteren tegen Young Boys zich herpakken en ervoor gaan knokken."

Lees ook: Feyenoord na zeperd in Bern afgemaakt door ochtendkranten

De tweede helft in Bern was van een iets beter niveau, maar nog creëerde Feyenoord geen enkele uitgespeelde kans. Met Ajax op het programma is dat geen fijne constatering voor Feyenoord. "Ajax is een goede, opgebouwde ploeg met individuele kwaliteiten. Maar Ajax geeft ook ruimtes weg. Je kunt zeggen dat je compact moet spelen. Bij vlagen zal dat ook moeten. Als je dat niet doet, dan wordt het voor Ajax makkelijk om veel balbezit te krijgen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen