Amerikanen hadden lunchgesprek met Dest over interlandkeuze

25 oktober 2019, 15:36

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter en technisch directeur Earnest Stewart hebben na de wedstrijd tussen Ajax en Chelsea een ontmoeting gehad met Ajax-rechtsback Sergino Dest. Hij kiest binnenkort of hij interlands gaat spelen voor de Verenigde Staten of Nederland en de Amerikanen wilden nog een poging doen om hem over te halen.

"We hebben een lang gesprek met Sergino en zijn vader gehad tijdens een lunch", bevestigde coach Berhalter in een interview met het Amerikaanse sportradiostation Sirius XM. De bondscoach laat doorschemeren dat de Amerikaanse delegatie Dest vooral heeft verteld wat zij allemaal voor hem hebben gedaan in het verleden. "Het is belangrijk om te herhalen dat hij uit ons programma komt en in Amerika onder 17 en onder 20 heeft gespeeld. Het is goed om te horen wat het voor hem betekent."

Dest zelf kondigde na de wedstrijd tegen Chelsea in een interview met Sirius XM al aan dat hij verwacht deze week een keuze te gaan maken tussen Amerika of Nederland als het om zijn interlandloopbaan gaat. "Ik hoop in de toekomst meer internationale wedstrijden te spelen, want dat is goed voor mijn ontwikkeling."

Lees ook: Ajax-back Dest hoopt deze week interlandkeuze te maken

Genot 

Bondscoach Berhalter schuift niet onder stoelen of banken dat hij hoopt dat Dest voor de Verenigde Staten gaat kiezen. "Hij is een goede jongen en een genot om naar te kijken. Het is moeilijk voor teams om hem in te schatten, omdat hij zowel verdedigend goed als snel is. En ook aanvallend is hij gevaarlijk."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen