Slutsky: "Of dit verdeelt het team of de sfeer wordt beter"

25 oktober 2019, 16:03

Leonid Slutsky moet nog zien wat de gevolgen binnen de selectie van Vitesse zijn na de verbanning van Riechedly Bazoer. "In dit soort situaties kan het twee kanten opvallen: of het verdeelt het team of de sfeer wordt beter. Ik praat nu liever over spelers die wel in het team zitten. Dat vind ik belangrijker", zegt de Rus in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Bazoer werd deze week uit de selectie gezet omdat de middenvelder het aan de stok kreeg met Jay-Roy Grot en hij daarna Slutsky uitschold. "Voor mij is het nog een vraagteken of we een speler verliezen of dat we er zeventien voor terugkrijgen, omdat zij nader tot elkaar komen en de band versterkt", zegt de oefenmeester tegen Vitesse TV.

Grot: "Akkefietje met mij en Bazoer is uit de hand gelopen"

Hoe het verder komt met Bazoer wordt na het duel met ADO bepaald. Eerst ligt de focus op de thuiswedstrijd tegen de nummer zestien van de Eredivisie. "Voor ons is elke wedstrijd lastig. Op dit moment hebben we ook personele problemen, want Bazoer en Oussama Tannane zijn belangrijke spelers voor ons. Het is niet makkelijk om deze spelers te vangen."

Lees meer: Slutsky reageert op verbanning Bazoer: "Voor mij geen grote zaak"

Dat klinkt enigszins bescheiden voor een trainer die met zijn ploeg de beste seizoensstart ooit meemaakt. "Om eerlijk te zijn speelden we niet iedere wedstrijd even goed. Maar onze teamgeest en vechtlust zitten op een heel ander niveau. Mentaal zijn wij een sterker team, op dat gebied hebben we progressie gemaakt. Maar het blijft een onstabiel gegeven, het kan bij iedere wedstrijd anders ook weer zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen