FC Groningen met Sierhuis tegen Heerenveen: "Hij is in vorm"

25 oktober 2019, 16:03

FC Groningen won vorige week van Sparta Rotterdam en kende daarmee een goede generale repetitie voor de pikante confrontatie met sc Heerenveen van komende zondag. Danny Buijs gaat Kaj Sierhuis, die afgelopen weekend scoorde tegen Sparta, een basisplaats geven.

Dat zegt de trainer op de website van zijn club. Ook Mohamed El Hankouri staat in de basis, hij begint als aanvallende middenvelder. "El Hankouri geeft een andere invulling aan die positie dan bijvoorbeeld Ramon Pascal Lundqvist die je toch meer als een 'nummer 10' kunt beschouwen. Elke type speler geeft weer een andere invulling aan de speelwijze", legt de coach uit. "Kaj Sierhuis is de laatste weken in vorm en heeft in wedstrijden van het tweede elftal, in oefenduels en natuurlijk afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam laten zien dat hij voor goals kan zorgen. Dus is dit voor ons het logische moment om voor de combinatie Benschop en Sierhuis te kiezen."

Groningen bezet de elfde plaats, terwijl Heerenveen zesde staat. "Ze maken op mij een goede indruk", vertelt Buijs. "Ze spelen 4-3-3 met gevaarlijke vleugelspitsen die 'op de brommer zitten' als ze de kans krijgen in de omschakeling. Zij durven te voetballen en zetten vaak 'hoog druk'. Ook hun centrale verdedigingsduo is een sterk punt. Ze beschikken over een goede mix van talent en ervaring. We zijn ons bewust van de extra sentimenten die er spelen tussen Groningen en Friesland. Wij zijn zondagmiddag dan misschien niet de favoriet, maar net als in elke wedstrijd zullen we vol voor de overwinning gaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen