Potentieel van BeNeLiga wordt bevestigd, onderzoek gaat verder

25 oktober 2019, 16:55   Bijgewerkt: 25 oktober 2019, 17:01

De KNVB is tevreden over de resultaten van het onderzoek naar de BeNeLiga dat is uitgevoerd door adviesbureau Deloitte. Volgens de voetbalbond bevestigen de resultaten van het eerste onderzoek dat er potentieel zit in een eventuele gezamenlijke competitie met België. Daarom heeft de bond besloten om de tweede fase van het haalbaarheidsonderzoek op te starten.

Dat bevestigt de KNVB op eigen website. 'Net voor de zomer van 2019 zijn de G5 uit België (AA Gent, Club Brugge, KRC Genk, RSC Anderlecht en Standard Luik) en zes clubs uit Nederland (AFC Ajax, AZ Alkmaar, FC Utrecht, Feyenoord Rotterdam, PSV Eindhoven en Vitesse) rond de tafel gaan zitten om het idee van een grensoverschrijdende competitie, de zogenaamde 'BeNeLiga', onder de loep te nemen', schrijft de bond.

'Zo'n competitie lijkt een doeltreffende manier om de kloof met de grootste vijf Europese competities te verkleinen, zowel financieel als sportief. België en Nederland hebben momenteel twee competities die tot de middenmoot van Europa behoren, maar kunnen gezamenlijk de zesde competitie van Europa worden. De ambitie om aan te sluiten bij de top vijf in Europa is ook ingegeven door de veranderingen die momenteel op Europees niveau worden besproken, met het risico dat het speelveld verwatert tot een mix van grote en kleine competities, waarin de middenmoot verdwijnt.'

Volgens de KNVB heeft de eerste fase van het onderzoek bevestigd dat de nieuwe BeNeLiga 'potentieel significant waardeverhogend is'. Omdat de eerste resultaten positief zijn, is er besloten dat er voldoende grond is om over te gaan tot de tweede fase van het haalbaarheidsonderzoek. Daarbij ligt de focus op het competitieformaat van de BeNeLiga en de effecten op verschillende competities. Ook wordt er gekeken naar een impactanalyse per club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen