Drie spelers van AZ in Europa League-elftal van de week

25 oktober 2019, 17:16

AZ mag zich hofleverancier noemen van het elftal van de week in de Europa League. Er zijn namelijk maar liefst drie spelers van de club uit Alkmaar geselecteerd. Oussama Idrissi, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal konden rekenen op een ereplaatsje.

AZ is daarmee de enige club samen met Sevilla die meer dan één speler in het sterrenteam heeft weten te krijgen. AZ had gisteravond geen kind aan FC Astana uit Kazachstan en won mede door drie goals in de slotfase met 6-0. Koopmeiners benutte twee strafschoppen en Idrissi scoorde en leverde een assist. Hierdoor bleef AZ ongeslagen in groep L en staat het nu tweede achter Manchester United, een plek die na zes groepsduels een plek in de volgende ronde zou betekenen.

Beste speler

Het enige smetje op dit heugelijke nieuws voor AZ is het feit dat Idrissi een individuele prijs aan zijn neus voorbij zag gaan. Hij maakte namelijk ook kans om de beste speler van deze Europa League-speelronde te worden. Ook Ryan Christie van Celtic, Franco Vázquez van Sevilla en Nicolas Pépé van Arsenal waren hiervoor genomineerd. Pépé won uiteindelijk. De aanvaller bezorgde zijn ploeg met twee vrije trappen hoogstpersoonlijk een 3-2 overwinning op Vitória Guimarães.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen