Ajax in beroep tegen straf UEFA rond uitsupporters

25 oktober 2019, 17:44   Bijgewerkt: 25 oktober 2019, 17:50

Ajax gaat beroep aantekenen tegen de straf die het kreeg van voetbalbond UEFA, waardoor de Amsterdamse club geen uitsupporters mee mag nemen naar het Champions League-duel met Chelsea op dinsdag 5 november. Dat meldt de club uit de hoofdstad via de officiële kanalen.

Ajax kreeg de straf na de uitwedstrijd tegen Valencia, waar supporters zich volgens de UEFA zouden hebben misdragen. Ajax had ook nog een voorwaardelijke straf openstaan vanwege dergelijke gebeurtenissen tijdens het Europese uitduel met Benfica van vorig seizoen. Naast het verbod op het meenemen van uitsupporters kreeg Ajax ook boetes van 50.000 euro en 18.000 euro. Die laatste boete werd opgelegd omdat Ajax in het duel tegen Valencia te veel gele kaarten had gekregen.

De club liet eerst nog in het midden of het in beroep zou gaan, maar zet die stap nu dus alsnog. Ajax had aanvullende informatie van de UEFA gevraagd over waarom deze straf is opgelegd en na het bestuderen van dat materiaal is besloten beroep aan te tekenen. Wanneer er wordt beslist over het door Ajax aangetekende beroep is nog niet duidelijk.

Wedstrijd verplaatst

Ajax-fans mogen hierdoor weer hopen dat zij alsnog op Stamford Bridge aanwezig mogen zijn voor de kraker tegen Chelsea, dat afgelopen woensdag in Amsterdam met 0-1 won. Als ludieke tegenactie op de straf van de UEFA werd supporters van Ajax, die al een reis naar Londen hadden geboekt, opgeroepen massaal te gaan kijken bij het duel tussen de Londense voetbalclub Leyton Orient en de beloften van Brighton & Hove Albion dat op dezelfde avond gespeeld zou worden. Uit angst voor ongeregeldheden liet Leyton Orient eerder vandaag weten dat duel te hebben verplaatst

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen