Botman: "Vooral beter gevoel aan gesprekken met Heerenveen"

26 oktober 2019, 11:01

SC Heerenveen beschikt sinds lange tijd weer over een solide defensie. Dat is mede de verdienste van Sven Botman. De huurling van Ajax vormt samen met Ibrahim Dresevic een betrouwbaar duo. Het had echter niet veel gescheeld of Botman speelde dit seizoen voor FC Groningen, zondag de tegenstander van Heerenveen.

Botman zat afgelopen zomer met beide noordelijke clubs om tafel. Het sportieve plaatje verschilde niet veel van elkaar. "Misschien had ik iets meer perspectief op een basisplaats bij Heerenveen. Al weet je nooit hoe het uiteindelijk bij Groningen was gelopen", zegt Botman in de Leeuwarder Courant. "Maar ik hield vooral een beter gevoel over aan de gesprekken met Heerenveen."

Van zijn keuze heeft Botman beslist geen spijt. De samenwerking met Dresevic kwam noodgedwongen tot stand, omdat aanvoerder Daniel Høegh aan het einde van de voorbereiding geblesseerd raakte. Na tien wedstrijden is de Friese defensie slechts elf keer gepasseerd.

"We lieten nog wel een paar kleine gaatjes vallen tegen Heracles, dat bovendien niet zo'n sterke wedstrijd speelde tegen ons. Maar een week later voetbalden we tegen Feyenoord. Oké, ze staan er nu niet zo goed voor, maar Feyenoord blijft toch een topclub in Nederland. We gaven tegen hen heel weinig weg. Vanaf dat duel kreeg ik het gevoel dat het achterin best goed stond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen