'Roda JC acuut in problemen: overname afgeketst'

26 oktober 2019, 13:22   Bijgewerkt: 26 oktober 2019, 15:35

Acuut grote problemen voor Roda JC: de overname door Roland Hogenelss is afgeketst. Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. Roda moet met deze ontwikkeling weer vrezen voor het ergste. Maandag moet er een bankgarantie voor ruim negen ton bij de KNVB liggen, daarvoor vroeg de club al uitstel aan.

Hogenelst leek de nieuwe redder van Roda te worden. De tapaskoning was na het vertrek van Mauricio Garcia de la Vega de beoogde nieuwe eigenaar. Hij onderhandelde over het meerderheidsbelang in Roda. Deze week was zelfs de verwachting dat gisteren (vrijdag) alle seinen op groen konden. Dat blijkt zeer voorbarig te zijn geweest. Volgens VI is Hogenelst op zoveel financiële onzekerheden gestuit, dat hij terugkomt op zijn plannen. Andere oorzaak is het gebrek aan partijen die samen met Hogenelst in de club wilden stappen.

Bankgarantie

Ondertussen moet Roda maandag wel een bankgarantie in Zeist afleveren. Alleen als de KNVB het verzoek om uitstel honoreert, krijgt Roda iets meer tijd. Als de bond die smeekbede afwijst, krijgt de club voor de tweede keer dit seizoen een puntenstraf. Bovendien volgt er volgens De Telegraaf een nieuwe, strakkere deadline voor de garantstelling. Wanneer die óók overschreden wordt, moet Roda vrezen voor haar licentie en het profvoetbal in Kerkrade.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen