Manchester City breekt na rust verzet van Aston Villa

26 oktober 2019, 15:22

Het kostte enige moeite, maar Manchester City heeft het duel met Aston Villa zonder kleerscheuren doorstaan. Pas na rust brak het verzet van de promovendus: 3-0. In de laatste twintig minuten maakte voormalig PSV'er Angelino nog zijn opwachting bij Manchester City.

Aan de zijde van Aston Villa begon Anwar El Ghazi op de bank. Niet de oud-Ajacie, maar Trezeguet kreeg in het Etihad Stadium de voorkeur. De bezoekers verweerden zich kranig tegen de Engels kampioen. Manchester City dicteerde weliswaar en had ook de kansen, maar met een paar speldenprikjes was ook Aston Villa een aantal keer gevaarlijk in de eerste helft.

The Villans moesten zich na rust toch gewonnen geven. In de eerste seconden van de tweede helft ging het meteen al mis. De defensie van Aston Villa verkeek zich op een lange trap van Ederson, waarna Raheem Sterling alleen voor Tom Heaton kwam te staan. Voor Sterling was het een koud kunstje om af te ronden.

Zodoende kreeg City de gasten uit Birmingham in de houdgreep en liet de thuisploeg ook niet meer los. Het elftal van Pep Guardiola solliciteerde nadrukkelijk naar meer doelpunten. Die vielen ook. Een schot van Kevin De Bruyne, die ook veel weg had van een voorzet, verdubbelde de voorsprong. Ilkay Gündogan maakte twintig minuten voor tijd de derde voor City. In de laatste tien minuten viel El Ghazi nog in, maar maakte dat voor de eindstand verder niets meer uit. Wel bezorgde Fernandinho Guardiola nog defensieve zorgen. De verdediger pakte zijn tweede gele kaart waardoor het duel voor The Citizens wel met een teleurstelling eindigde.

Door de overwinning staat City op drie punten van koploper Liverpool, dat zondag voor eigen publiek tegen Tottenham Hotspur speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen