Bevestiging: problemen zetten streep door overname Roda

26 oktober 2019, 15:31   Bijgewerkt: 27 oktober 2019, 23:25

De volgende mislukte overname van Roda JC is bevestigd: Roland Hogenelst heeft zich teruggetrokken. Dat heeft de Zuid-Hollands horecamagnaat laten weten aan De Limburger. Hogenelst vindt de financiële en organisatorische problemen van Roda te groot.

Hogenelst nam de beslissing naar eigen zeggen met 'pijn in het hart'. De tapaskoning voerde al een tijd onderhandelingen met Roda JC. Tijdens de gesprekken zat de eigenaar van de La Cubanita-restaurants ook om tafel met sponsoren, supporters en ook hoofdtrainer Jean-Paul de Jong. De eis van Hogenelst om de horeca in het stadion te runnen leverde ook geen problemen op. De huidige situatie van Roda echter wel.

Volgens de clubleiding zijn er ook andere partijen met belangstelling voor de overname. De grootste zorg voor de korte termijn is echter de bankgarantie voor ruim negen ton. Die moet maandag in Zeist liggen. Roda JC vroeg naar verluidt tevergeefs om uitstel en dus hangt de club een nieuwe puntenstraf boven het hoofd. Bij een nieuw, strakkere deadline voor de garantstelling. Wanneer die óók overschreden wordt, moet Roda vrezen voor haar licentie en het profvoetbal in Kerkrade.

Lees meer: 'Roda JC acuut in problemen: overname afgeketst'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen